30 juli 2019
  • 1
  • 0

De meeste mensen die komen sporten stellen zichzelf een doel. Afvallen, fitter voelen, meer energie, dat soort dingen, maar soms stellen mensen een doel waar ik heel veel extra energie van krijg, zoals bij Nicole.

Klaar voor de Daniel3daagse

Nicole kwam in juli 2018 sporten bij Full Potential Personal Training & Coaching. Ze had als doel om zich fit te gaan voelen. Dit doel werd al snel behaald, maar hier nam Nicole geen genoegen mee. Ze wilde zich gaan klaar stomen voor de Daniel3daagse. Een evenement in Rotterdam waarbij ruim 3.500 deelnemers in drie dagen rennen, zwemmen en fietsen voor het goede doel; geld inzamelen voor de Daniel den Hoedkliniek en zo samen de strijd aan gaan voor een betere behandeling van kanker. 

Nicole zwom al jaren, maar nooit eerder in open water. Fietsen deed ze naar haar werk, maar hardlopen? Dat deed Nicole nog niet. En meedoen aan zo’n groot evenement had ze ook nog nooit gedaan. De uitdaging werd spierversteviging van de benen, buik- en rugspieren en conditie opbouwen zodat ze alle onderdelen van de Daniel3daagse met succes kon afleggen.

Samen maken we kanker kansloos

En zo gingen we aan de slag. Iedere week een stukje verder en een beetje beter. We werkten niet alleen samen, maar Nicole ging ook aan de slag met het schema dat ik op maat voor haar had gemaakt. Zo kwam ze stapje voor stapje dichter bij haar doel.

Uiteindelijk werd het niet meer alleen het doel van Nicole. Het leek mij superleuk om haar ook tijdens de dag waarop ze zou fietsen te begeleiden. Bij Full Potential ben ik gewend om mensen intensief te begeleiden en ook na de training mensen te motiveren en contact te houden. Ik kon die zaterdag vrijplannen en dus stelde ik voor om  haar ook tijdens de fietstocht te begeleiden. Ze reageerde enthousiast.

Tour de Rotterdam

En zo gebeurde het dat we op 22 juni, precies twee weken voor de start van de Tour de France, samen aan de start stonden van de Tour de Rotterdam. De fietstocht van de Daniel3daagse. We fietsten 45 kilometer langs unieke plaatsen in en rond Rotterdam en richting Barendrecht.

Er hing een hele leuke, positieve en gezellige sfeer. Onderweg was muziek en mensen gingen spontaan aan de kant of kwamen op de fiets voorbij om een praatje te maken. We hebben geen spectaculaire tijd neergezet, maar we deden het wel!

Ook de zwemtocht op open water, de 010 City Swim, volbracht Nicole met goed resultaat. Het hardlopen heeft ze helaas door een hardnekkige blessure moeten laten schieten.

Stel jezelf een doel

Heb je ook een doel dat je wilt bereiken? Een uitdaging die je wilt aangaan en wil je hier begeleiding bij op het gebied van Training, Coaching of  Voeding? Laat het me dan weten.

Overigens betekent dat niet dat jouw doel altijd mijn doel wordt. De dame die ik heb begeleid voor de Nijmeegse Vierdaagse liep deze lange tocht zonder mij. Maar ik stond woensdag, wanneer ze zo ongeveer langs mijn huis loopt, wel klaar voor haar. Met een stevige peptalk en een koud drankje deze keer. Dat dan weer wel!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!

×